id_450_asf-za-exchange

50% prihranka pri zaščiti!

Za vse vrste poštnih strežnikov, ASF AntiSpam & AntiVirus

gumb-neobvezujoca-ponudba
Akcija_X913_all-in-one-computer-monitor

VSE-v-ENEM. Esprimo X913

Računalnik, 23'' IPS LED monitor, Wireless

gumb-preberi-vec-RED
Fujitsu-ESPRIMO_P700_P900_Display_B22

Fujitsu ESPRIMO proGREEN

Zmogljiv, tih, varčen. Serija P.
Fujitsu-proGREEN_Selection_Logo

ssl_256bit

SSL Strežniški Certifikati

RapidSSL že od 16,80€+DDV na leto!

Fujitsu-LIFEBOOK_AH550

logo_lifebook

Najboljši med najboljšimi...notesniki LIFEBOOK HOME.

socomec-ups-banner1

Socomec UPS napajalniki

Linijski in On-line, zanesljivi in cenovno ugodni!

gumb-neobvezujoca-ponudba
KM-bizhub-c35

Konica Minolta Bizhub C35

Barvna laserska multifunkcijska naprava, 5-v-1

Kopiranje, skeniranje, tiskanje, telefaks, e-mail

Navigacija Domača stran Storitve in rešitve REGISTRACIJA DOMEN

Registracija domen

g_all

Registracija (ene ali več) domen je BREZPLAČNA v sklopu gostovanja na naših strežnikih v paketih kiloWEB in MegaWEB, samostojnih registracij pa ne ponujamo. Za več informacij o ponudbi gostovanja si oglejte kratek opis na naših straneh, ali pa nas kontaktirajte na [email protected].


 

Brezplačna 1 domena v paketu kiloWEB (80€/leto + DDV)

thumb_3d-KILOWEB

Vsebuje brezplačno registracijo 1 domene .si, .eu, .net, .org, .com ali .info.
Več o tem paketu... 

Brezplačne 3 domene v paketu MegaWEB (240€/leto + DDV)

thumb_3d-MEGAWEB

Vsebuje brezplačno registracijo do 3 domen .si, .eu, .net, .org, .com ali .info, če le-te kažejo na isti spletni prostor ali na pod-domeno nosilne domene. Paket ponuja tudi možnost kreiranja poljubnega števila pod-domen.
Več o tem paketu...

 

 

 

Pogosta vprašanja

Ali lahko domeno samo registriramo pri vas, gostujemo pa drugje?

Načeloma ne. Ločenega gostovanja in registracije domen načeloma ne ponujamo, čeprav je tehnično tudi to možno. Za obstoječe oz. stalne stranke lahko naredimo izjemo, vendar se izogibamo "drobljenju" paketnih storitev na posamezne sklope zaradi relativno visokih stroškov procesiranja napram strošku (zaslužku) pri osnovnih sestavinah paketov gostovanja. Na primer, če bi želeli pri nas registrirati samo domeno, znaša nabavna cena zanjo pri Arnesu, ki je TL skrbnik za .si domene, 12€ + DDV, kar znese 14,40€. Konkurenčna cena za domeno .si bi znašala okoli 16€, kar pomeni naš "zaslužek" 1,60€. Stroški pa znašajo vsaj 1€ za kuverto in poštnino, tiskanje računa in še 1€ za računovodske stroške, torej bi bili z vsako domeno v izgubi.
Zato se izogibamo registriranju domen in naredimo izjemo samo za dolgoletne stranke in stranke, s katerimi imamo pogodben ali reden poslovni odnos.

Ali domeno registrirate na nas (stranko), ali na svoje ime?

Načeloma vse domene registriramo na naše podjetje oz. na našega pogodbenega registrarja in sicer iz več razlogov:
- račune praviloma izdajamo naknadno z valuto plačila, kar pomeni, da če stranka ne plača ali si premisli, ostane domena nam, ki smo jo tudi plačali
- ker je domena v paketu z gostovanjem in upravljanjem, stranko razbremenimo vseh skrbi glede domene, kajti vse upravljamo mi
- v preteklosti se je dogajalo, da je stranka, ki je pred iztekom domene dobila obvestilo o poteku, poravnala račun v dobri veri, istočasno pa smo domeno podaljšali tudi mi
Zato vse domene v štartu registriramo na naše ime in z našimi kontaktnimi podatki, seveda če stranka ne zahteva drugače. Vsekakor pa podatke spremenimo po želji stranke oz. prenesemo domeno na željenega nosilca na željo stranke in to brezplačno ter brez komplikacij. Pogoj so le poravnane obveznosti za nazaj.

Ali lahko po izteku gostovanja domeno odkupimo?

Ne, ker domen ne prodajamo.
Domeno vam brezplačno prepustimo oz. vam še pomagamo pri prenosu lastništva, če pa ne izkažete interesa zanjo, pa jo prepustimo drugim zainteresiranim kupcem. Obstoječih domen ne zadržujemo niti jih ne prodajamo naprej za višje zneske.

Ali moramo podpisati kakšno pogodbo?

Nosilci paketov MegaWEB in GigaWEB podpišejo z nami letno pogodbo, ki se obnovi vsako leto ter odpove kadarkoli brez obveznosti. Nosilci kiloWEB in manjših paketov pa NE podpisujejo pogodbe, ker je paket kiloWEB enkratna letna storitev, ki jo stranka kupi in uporablja, dokler zanjo plačuje.

Ali moramo odpoved gostovanja javiti vnaprej?

Da, vsaj 30 dni pred iztekom paketa gostovanja oz. datuma poteka registracije domene.
Gostovanje lahko načeloma odpoveste kadarkoli, le paziti morate na postopke okoli registracije in podaljšanja domen, ki zahtevajo določene dobe zakasnitev oz. karanten pri raznih operacijah z domenami. Na primer, če želite domeno prenesti na drugega nosilca, morate to storiti vsaj 30 dni pred potekom registracije domene, v nasprotnem se lahko postopek zakomplicira. Ali če želite preiti na drugega ponudnika storitev, je pametno to spremembo javiti vsaj 30 dni pred iztekom gostovanja, da imate čas organizirati in postaviti novo gostovanje ter nadaljevati elektronsko poslovanje brez izpadov. Ravno tako se morate zavedati, da spremembe DNS zapisov potrebujejo tudi do 2 dni, da se osvežijo po celotnem svetovnem spletu, zato se je pametno pred izvedvo DNS posegov posvetovati z nami.

Podaljševanje domen za stranko opravljamo mi in pri tem skrbimo, da je domena pravočasno podaljšana, zato podaljšujemo domene praviloma vsaj 1 teden pred iztekom. Če bi se stranka odločila za odpoved gostovanja znotraj tega tedna dni, bo strošek podaljšanja domene bremenil nas (naš riziko), ali stranko, če želi domeno prenesti na drugega registrarja (plača našo ceno domene cca. 20€+DDV), pri čemer pa domena v vsakem primeru ostane podaljšana za tipično 1-letno obdobje.

Koliko licenc za MS SQL server imamo na voljo?

1 licenco za WEB service in 0 licenc za uporabnike. To pomeni, da lahko MS SQL strežnik uporablja vaša spletna aplikacija, na katero se lahko priključi poljubno število istočasnih uporabnikov, ne morete pa se z MS SQL strežnikom povezovati kot uporabnik na daljavo (User Licence)

V paketu nam zmanjkuje prostora.

Ni problema! Ker delamo po principu SLP (Soft Limits Policy) vam brezplačno povečamo dodeljene kvote prostora. Vendar vse v mejah normale.

Nekateri ponudniki ponujajo neomejen prostor in neomejeno število domen, vi pa ne?

Hja, to je zavajajoče. Neskončno prostora ne morete dobiti nikjer, kot tudi ne neskončno število domen. Vse take ponudbe računajo na vaše omejitve, da ne boste porabili več, kot neko povprečje, ali pa vas omejujejo drugje, na primer pri mesečnem prometu ali pri dostopni hitrosti. Mi takih neskončnih obljub ne ponujamo, ampak jasno povemo, da se držimo "zdrave pameti" in presoje od primera do primera.
Na primer, naročnik bi za potrebe svoje spletne galerije potreboval dodatnih 10 GB prostora, kar mu dodelimo brezplačno. Drugi naročnik bi pa želel dnevno pošiljati 10.000 mailov, kar mu zaračunamo približno 3€/mesec več, kot prej. Tretji bi želel na spletno stran naložiti 10 DVD-jev in se z njim pogovorimo o smotrnosti tega početja. Na koncu se izjasni, da bi nalagal DVD po DVD in ne vseh naenkrat in mu brezplačno povišamo dodeljen prostor za 10 GB. Četrti naročnik bi želel najcenejšem paketu kiloWEB pripeti še dodatno domeno, ki bi kazala na isti prostor, kar mu dodelimo brezplačno, medtem ko bi peti naročnik dodal istemu paketu 2 domeni z povsem drugo vsebino, za kar se dogovorimo, da mu bomo zaračunali samo en polovičen mali paket več.
Vedno smo za dogovor, vedno skušamo rešiti situacijo tako, da smo vsi zadovoljni in nihče oškodovan. Win-win.

Je PHP kompatibilen z vsemi Linux gostovanji?

V 99% odstotkih DA, vendar ima svoje posebnosti, ker gostujemo na Windows strežnikih. Glavne razlike so v absolutnih poteh do datotek in v uporabi Linux-specifičnih ukazih, ki tu ne delujejo. Vendar je tega zelo, zelo malo, tako da delujejo praktično vse PHP aplikacije.

Windows gostovanje napram Linux gostovanju?

Iz preteklosti naj bi bilo znano dejstvo, da je Linux bolj robusten in varen, kot Windows platforma, vendar dandanes to nekako ne velja več. To smo dokazali z več kot 10-letnim gostovanjem na Windows platformah, kjer beležimo tudi več zaporednih mesecev z 100%-no razpoložljivostjo, brez sekunde izpada! Večina izpadov je predvsem na račun posodabljanj, kar pa izvajamo vedno po polnoči, da poslovni promet ni prizadet.
Poleg tega pa se zelo dobro zavedamo, da je skrivnost kvalitete predvsem v stabilno postavljeni osnovi, namenskih strežnikih, ki služijo samo in izključno enemu namenu, na katere ne nameščamo nepreverjenih posodobitev, ter seveda v zanesljivi strojni opremi.

Kakšne strežnike imate?

Gostovanja izvajamo na "Industry Standard" FUJITSU strežnikih serije RX300. Vsi imajo strojni RAID kontroler, sistem nameščen na najhitrejših SAS diskih hitrosti 15.000rpm v RAID1 polju, spletne strani pa so na RAID 10 shranjevalnih poljih. Strežniki imajo po 8-32 GB RAM-a in vsaj po 1 QuadCore XEON procesor, osnova pa je VMWare ESX 4. Za požarni zid uporabljamo Cisco in Vyatta vrhunsko opremo, lokacija strežnikov pa je v podatkovnem centru, v zavarovanem, klimatiziranem in napetostno neodvisnem prostoru.
Za e-pošto uporabljamo Linux strežnike z Zimbra poštnim strežnikom, kar je ena najzaneslivejših platform.

Ali lahko zakupim cel strežnik (server hosting, kolokacija, PaaS, HaaS)?

Vsekakor! Ponudimo vam lahko virtualizirano platformo, torej lasten strežnik na ESX 4.x platformi, z ali brez licence, Linux ali Windows, z ali brez našega nadzora. Prav tako pa lahko vaš obstoječ strežnik ali nov strežnik umestimo v podatkovni center. Cene za strežnik na virtualni platformi se začnejo pri 50€/mesec (PaaS, Platform As A Service, virtual server), za vaš strežnik v našem podatkovnem centru od 80€/mesec (kolokacija) in za nov strežnik v našem centru od 350€/mesec dalje (HaaS, Hardware As A Service, pogodba na 1 leto ali več).

Stranke pozivamo, naj si preberejo tudi Pojasnila k pogodbenim storitvam SGH.